Norges favorittshop for piercingsmykker
SPORET FRAKT FOR KUN 49kr. GRATIS FRAKT OVER 349kr.
MVA og tollavgifter inkludert
Piercing aftercare Piercing aftercare

Piercing aftercare

Hev stilnivået ditt med vår piercing aftercare, og sørg for optimal hygiene

Laster inn...
Handle etter
Butikkalternativer
Biokompatibilitet
Vanntett
Levetid
Brand

17 Produkter

Sorter etter
  1. Tetreolje mot betente piercinger
    kr 129,00
  2. Jojobaolje
    kr 129,00
per side

Piercing Aftercare

Å skaffe seg en piercing involverer mer enn bare et kort besøk i piercerens studio. Hvis du har vært gjennom prosessen før, vet du allerede at riktig aftercare for piercinger er viktig. Her finner du alt du trenger for å utføre riktig aftercare for kroppspiercinger mens de gror, slik at du kan oppnå de beste resultatene før du utgir deg på et eventyr fullt av trender. Og takket være vår raske leveringstjenester, trenger du ikke vente lenge på disse nødvendige produktene.

Vi oppfordrer deg til å rense den nye piercingen to ganger daglig mens den fortsatt gror. Den første rengjøringen utføres ved å bruke vann og en mild såpe uten parfyme, fargestoffer eller aggressive kjemikalier (unngå antibakteriell såpe). Den andre rengjøringen involverer bruk av saltvann. Forsøk å rengjør dem på ulike tidspunkter i løpet av dagen.

I begge tilfeller må du starte rutinene med piercing aftercare med å vaske hendene grundig før du tar på noe, det gjelder både piercingen og smykkene. Påfør deretter såpevann eller saltvann, alt etter hvor du er enn i prosessen. Skyll for ikke å etterlate rester. Til slutt tørker du piercingen ved å klappe den forsiktig med ren tørkepapir - ikke gni den eller bruk et tøyhåndkle. Den vil bare irritere piercingen og potensielt utsette den for bakterier.

Pass på at du ikke berører piercingen eller smykkene, bortsett fra når du rengjør piercingen. Under rengjøring, la smykket fortsatt være urørt, da du bare vil forstyrre såret ved å fikle og berøre smykket, for da vil hele rengjøringsprosedyren være bortkastet.

Som du kan se, har etterbehandlingen flere viktige aspekter ved seg, og det finnes derfor forskjellige typer piercing aftercare-produkter. Først og fremst er det ferske piercinghullet et sår som må gro, så det primære formålet med aftercare piercing er å sikre at det ikke blir utsatt for infeksjon. De fleste typer piercing er noe utsatt, noe som gjør at piercingsår har en tendens til å være spesielt sårbare. Det er vanskelig å unngå fullstendig kontakt med klær, hender, hår, briller osv, men hver gang noe berører den helbredende piercingen, kommer såret i kontakt med bakterier.

Derfor er det ekstremt viktig å rengjøre såret ordentlig på daglig basis med riktig såpe. Hvis piercingen blir infisert, blir helbredelsesprosessen utsatt, og da må man være enda mer tålmodig og forsiktig. Det er også lurt å forberede seg på eventuelle uforutsette ulykker ved å ha med seg desinfiserende spritserviett i hverdagen, bare i tilfelle det blir et stort behov for å rense piercingen din på stedet.

Efterbehandling Til Din PiercingEfterbehandling Til Din Piercing

Foruten å rengjøre piercingen daglig, er det like viktig å bruke isoton saltvannsløsning. Saltet trekker ut overflødig væske fra såret slik at det gror raskere. Selv om utfloden er en helt naturlig og nødvendig del av kroppens tilhelingsprosess, har et altfor osende sår vanskelig for å "puste", for å si det sånn. Å bruke en saltvannsløsning hver dag er avgjørende for å opprettholde riktig hygiene.

Når det er sagt, bør du ikke bruke såpe eller saltvann til en tungepiercing eller innsiden av en leppe- eller kinnpiercing. Bruk i stedet et munnvann som ikke inneholder alkohol eller hydrogenperoksid. Du kan vurdere vattpinne med rensevæske som du trygt kan bruke uten å berøre munnpiercingen med fingrene. Generell munnhygiene er også nødvendig, så husk å børste tennene og bruke tanntråd etter hvert måltid. Bruk en myk tannbørste som ikke oppbevares i nærheten av andre tannbørster. Disse piercingene kan føre til at det dannes plakk på smykkene, så å rengjøre disse bør også være en del av aftercare-rutinene dine.

Til slutt, unngå lukten som er den mindre attraktive delen av helbredende sår; noen piercing care-produkter egner seg spesielt for dette. En ny piercing er naturlig utsatt for hevelse eller betennelse når den leges, noe som er litt ubehagelig, så vi tilbyr en utmerket tetreolje for å håndtere det. Dette er spesielt nyttig for stretchinger da stretchingprosessen vanligvis er svært belastende for huden.

Piercing aftercare - hva du må og ikke må gjøre

Vi kan ikke si det nok: vask hendene før du rengjør piercingen din, og la den være i piercingen på alle andre tidspunkter! Personlige pleieprodukter på eller i nærheten av piercingen din må unngåes, for eksempel lotion eller sminke. Hvis du trenger å fukte den, er jojobaolje et trygt alternativ. Den emulerer hudens naturlige fuktighet (merk: utrygt for oralt inntak).

Hold deg til en fast rengjøringsrutine. Å overdrive kan være like ille som å ikke gjøre nok. Vi vet at du elsker den nye piercingen din og ønsker å pleie den med omsorg, men du vil bare forstyrre såret hvis du er for opptatt av å rengjøre den hele tiden. Husk at den helbredende piercingen din er veldig sensitiv, så utfør etterbehandlingen alltid med omtanke.

Å dusje er å foretrekke fremfor å bade i et badekar siden badekaret har en tendens til å samle bakterier. For all del ikke svøm, enten det er i bassenger, innsjøer eller havet, i hvert fall ikke uten en vanntett bandasje over piercingen.

Vær oppmerksom på sengens renslighet. Hvis du har en ørepiercing, sov på motsatt side eller vurder å bruke en u-formet reisepute for å holde piercingen ute av kontakt med alt tøy. For øre- og ansiktspiercinger generelt, er et utmerket tips å legge puten i en ren t-skjorte, og snu den hver natt i fire netter på rad, per t-skjorte.

Noen piercinger er plassert i områder som beveger seg mye, noe som forstyrrer helingsprosessen, for eksempel navlen eller brystvortene. Det er en god idé å bruke et tettsittende plagg, som en sports-BH, for å spare dem for påkjenninger i hverdagen. Hvis du har en dermal (som kan sitte stort sett hvor som helst på kroppen), er et lite plaster en allsidig løsning på dette problemet.

Vi ønsker å hjelpe deg med å ta godt vare på deg selv. Så, vi har deg dekket de viktigste punktene, samt noen problemer som kan påvirke livskvaliteten din under helbredelsesprosessen. Vi gleder oss til å se den nye looken din i aksjon!

Renseprodukter FAQ

Hva er de beste aftercare-produktene for piercing?

Selv om du kan bruke produkter for generell behandling av hudsår, er det ingen grunn til å ikke gå for spesialprodukter for piercingens aftercare. I butikken vår finner du mange varer produsert med tanke på piercingens behov. For eksempel er det ikke anbefalt å blande saltvannet ditt, da det må være sterilt og kun ha en lav konsentrasjon av salt for ikke å tørke ut huden din. Så å kjøpe en isotonisk saltvannsløsning laget spesielt for piercingen din er det ideelle valget her.

Hvordan rengjøre piercingene dine?

Du bør rengjøre piercingen to ganger om dagen under hele tilhelingsperioden. Rengjør den én gang med vann og en såpe som passer for sensitiv hud, som babysåpe eller intimsåpe. Senere på dagen, rengjør du den igjen med en saltvannsløsning ved å påføre den på piercingen – eller hvis du kan, dyppe piercingen i løsningen i noen minutter før du skyller den av med vann. Sørg for å rengjøre hendene før hver rengjøring, og aldri ta på piercingen på noe annet tidspunkt, ikke engang med hendene, klærne eller noe annet.

I hvor lang tid bør jeg utføre piercing aftercare?

Din rutine for piercing aftercare begynner den dagen du har fått piercingen din og prosessen må opprettholdes helt til piercingen er helt leget. Så vær tålmodig og ikke hopp over rengjøringen. Du og piercingen din fortjener kun den beste pleien for å unngå problemer under helbredelsesprosessen, så du må kontinuerlig pleie dem hver eneste dag.

Hvor lang tid tar det vanligvis før piercinger gror?

Tiden den tar å leges varierer betydelig mellom typer piercinger. Øreflipp - og septumpiercinger gror vanligvis veldig raskt, men selv de tar 2-4 måneder. Mange typer kan ta opptil 12 måneder, som for eksempel nippel- og navlepiercinger og de fleste ørepiercinger. Hvor lang tid piercingen vil ta avhenger selvfølgelig i stor grad av aftercare-innsatsen din. Så, gjør deg selv en tjeneste og gjør ditt beste for å behandle din nye piercing riktig slik at helbredelsestiden blir så kort og uproblematisk som mulig.

Hvordan vet jeg når piercingen min er helbredet?

Som med alle andre sår, kan du se at den er grodd ferdig når det ikke lenger gjør vondt, selv når den påføres press, og huden er helt tilbake til sin vanlige glatthet og fleksibilitet uten en ru overflate, hevelser eller betennelser. Når det er sagt, slik kroppen vår fungerer, er det første trinnet for å helbrede et sår, å få det til å lukkes for å forhindre infeksjon, noe som betyr at selv om hudens overflate virker fin igjen, er vevet ennå ikke ferdig helbredet. Å følge med på smerten og sårheten din hjelper til med å avgjøre om helbredelsesprosessen fortsatt pågår. Hvis du er i tvil, er det bedre å være trygg, og fortsette ettervernet litt lenger, eller du kan kontakte piercer.

Selvfølgelig, når piercingen din har grodd helt, må du fortsatt rengjøre den på samme måte som andre deler av kroppen din. Og å ha smykker i den til enhver tid er avgjørende siden selv en eldgammel piercing kan bli strammere eller lukke seg helt i løpet av få minutter hvis den overlates til seg selv.