Størrelser på piercingsmykker

Laster inn...

Mål dit piercingsmykke

Har du allerede en piercing og ønsker deg et nytt smykke, men er i tvil om hvilke mål du skal velge? Da kan du under måle deg frem til ditt nåværende piercingsmykke. Hold bare et kredittkort eller et annet plastkort opp foran skjermen og trekk i slideren, slik at ditt kredittkort matcher størrelsen på kredittkortet på skjermen. Deretter kan du trykke på de forskjellige ikonene og finne ut av hvilke mål du må bruke.

Trådtykkelse

Her på Bodymod er alle våre mål (Både diameter, lengder og trådtykkelser) oppgitt i millimeter. Men på mange andre webshops, mest de utenlandske, er mange mål oppgitt i "gauge", som er det vi på Norsk kaller for trådtykkelsen.
Trådtykkelsen er selve tykkelsen på staven, så hvis du f.eks. har en tungepiercing er trådtykkelsen 1,6 mm.

Lengde

Lengden på våre smykker er alltid angitt i millimeter, med mindre annet står skrevet. Lengden på et smykke måles fra innvendig ende til innvendig ende. På f.eks. et tungepiercingsmykke er det  fra den ene enden av staven, hvor staven går inn i kulen til den motsatte enden av staven, hvor den går inn i kulen. Ved buede smykker, som f.eks. øyenbrynspiercinger og navlepiercinger måles ikke langs buen, men i "fuglefluktslinje" fra innvendig kule til innvendig kule. Altså alltid det synlige stykke.

Diameter

Når man snakker om diameter kan det være forskjellige mål å hentyde til. Det er ofte kulediameter og stretchdiameter som blir brukt i denne sammenheng.
Det kan for noen virke litt underlig at man ved kuler snakker om to tall; henholdsvis diameter og trådtykkelse. Men det er fordi trådtykkelsen anngir hvilke stave kulen kan sitte på. Er trådtykkelsen (staven) 1,6 mm. på kulen, vil den passe perfekt på en tungepiercing. Er den kun 1,2 mm. vil den være for liten til en tungepiercing, men passe perfekt på de fleste labrets.
Stretchdiameter sier seg selv, at det er diameteren på det utvidede hullet i øret. På smykker måler man alltid det tynneste steder, som oftest midt på smykket. Man kunne her godt ønske seg at man også anga lengden på smykket. Altså hvor "langt/bredt/høyt det er. Men da denne størrelsen varierer veldig alt etter hvor stor diameteren er, er det vanskelig å anngi på våre plugs, tunnels og tapers. Du er være velkommen til å ta kontakt med oss hvis du vil vite hva lengden er på et spesifikt smykke.

Under kan du visuelt se hva vi har beskrevet ovenfor. Under bildene kan du lese mer om hva standardene er for de forskjellige piercinger.

Lengde

Trådtykkelse

Kulestørrelse

Lengde

Trådtykkelse

Kulestørrelse

Kulestørrelse

Trådtykkelse

Lengde

Diameter

Trådtykkelse

Kulestørrelse

Diameter

Trådtykkelse

Kulestørrelse

Diameter

 

 

Tommelfingerregler

Der finnes noen enkelte standarder når det kommer til piercinger. Bl.a. sier man at alle piercinger i hovedsak er 1,2 mm. i trådtykkelse. Bortsett fra tungepiercingen som er 1,6 mm. Dette er ikke alltid 100% korrekt, da noen har mer fyldige lepper enn andre og derfor også kan bruke en labret på 1,6 mm. i leppen. Noen bruker også 1,6 mm. til øyenbrynspiercinger. Men som utgangspunkt er alle trådtykkelser i hovedsak 1,2 mm.
Under vil vi prøve å liste de mest allminnelige målene, hvor T = trådtykkelse og L = lengde:

  • Tungepiercing: T: 1,6 mm. L: 16 mm.
  • Navlepiercing: T: 1,6 mm. L: 10 mm.
  • Leppepiercing: T: 1,2 mm. L: 8 mm.
  • Øyenbrynspiercing: T: 1,2 mm. L: 8 mm. - 10 mm.
  • Nesepiercing: T: 1,0 mm. L: 8 mm.
  • Brystpiercing: T: 1,6 mm. L: Varierende alt etter størrelse på nippel