Alt om Navlepiercing
Navlepiercinger er mest populært i den vestlige verden, og ihvertfall hos oss på Bodymod. Hvis vi går tilbake i tid, ser vi at punkerne var de som populæriserte piercingen på slutten av 80-tallet. I dag ser vi at yngre jenter bruker dem. Men egentlig, kan alle bruke dem.
A
kan vanligvis gjøres på to måter. Den vanligste måten er få en piercing like over navlen, rundt en centimeter over.En annen måte er å lage en piercing rett under navlen. Denne typen kalles omvendt stav eller reverse navlesmykker.
Buet barbell er mest populært - Du kan velge de som er enkle eller de med med dinglende ornamenter.
Du kan bruke top-down navlepiercinger i en reversert navlepiercing eller bare en vanlig buet barbell snudd opp ned. I det siste ser vil fler og fler anvende
i navlepiercingene, men man må her være forsiktig å kun bruke det når piercingen er helt leget.En navlepiercing utføres på samme måte som mange andre piercinger.
Egentlig ikke! På en skal fra 1 til 10 på hvor vondt det er, ligger det på 2. Utenom det lille stikket du får når nålen settes inn gjennom huden, bør en piercing i navlen ikke gi deg mer smerte. Det er grunnen til at denne piercingen er så populær å ta.
Hvert land har forskjellige lover med hensyn til piercingsmykker og kroppsmodifisering.
Ifølge ung.no som drives av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet kan du i teorien skaffe deg en piercing selv om du ikke har fylt 18 år, så lenge du har foreldrenes samtykke og at pierceren er fyllt atten.
For en helt fersk piercing er titan ofte brukt. Men det har også blitt stadig mer populært å bruke mikropolert kirurgisk stål, da det ikke frigjør nikkel og materialet er dessuten billigere.
Det anbefales å starte med et titansmykke, spesielt hvis du lider av nikkelallergi.
Hvis mulig, anbefales det å ikke skifte navlepiercing i løpet av helberedingsperioden. Når helberedningsperioden er over, kan du bytte smykket til for eksempel akryl eller 14K gull.
Hvis du driver med mye sport, kan det være lurt å bruke PTFE. Den kan steriliseres med autoklav (en spesiell maskin for piercingsmykker) og er fleksibel. Dette materialet anbefales når du blir utsatt for at smykket kan bøyes og slag.
Standardstørrelsen for navlesmykker er 10 mm i lengde og 1,6 mm i gjengetykkelse. Dette er målingene for standardariserte staver, men mange ender opp med å bruke kortere staver.
Hvis du vil bruke merkbare piercingstaver, bør du gå for de med en toppkule på 5 mm og en bunnkule på 8 mm. Hvis du vil være mer diskret, bør kulestørrelsene være 4 mm øverst og 6 mm nederst.
Dessverre ja, alle typer piercinger risikerer å bli avvist av kroppene våre. Hvis piercingen din ikke er godt nok utført, eller hvis du ikke har brukt smykker i størrelsene som er anbefalt av profesjonelle piercere, er det mer sannsynlig at kroppen din avviser dem.
Hvis du allerede er i en situasjon hvor navlepiercing blir avvist, anbefales det å ta smykkene dine ut og la hullet gro, og deretter lage en ny. Dette er alternativet de fleste til slutt må velge, da navlepiercinger som vokser ut vanligvis ikke stopper og fortsetter å bli avvist av kroppen.
Posted in: