• 30 dagers returrett
  Få smykkene i hånden og vurder selv
 • Gratis frakt
  Ved ordre over 299,- kr. Ellers 29,- kr. i frakt
 • Rask frakt
  3-8 dagers levering til hele Norge
 • Godkjent av Klarna
  Fast Klarna gebyr: 19,- kr.

3 artikler

per side

3 artikler

per side

 • 30 dagers returrett
  Få smykkene i hånden og vurder selv
 • Trustpilot
  Over 500 positive anmeldelser ().
 • Rask kundeservice
  Telefon og e-post, alle hverdager fra 10-15:30

Ørepiercing - Piercing i øret

Mennesket har piercet deres ører i mange tusen år og piercingen regnes som den eldste utsmykning i verdenen. Men en ørepiercing dekker over mange forskjellige piercinger som har til felles at de alle er plassert et sted i øret. Blant de mest populære ørepiercinger er blant annet de to som er plassert i tragus og helix.

Ørepiercing og hvilke piercingsmykker man kan bruke

En ørepiercing er en av de mest utbredte piercinger og med stor popularitet følger mange designs. Hvis vi ser bort fra de tradisjonelle øreringene som finnes i millioner av forskjellige designs, så er det spesielt noen enkelte piercingsmykker som er veldig brukt.

 • Labret stut er et meget anvendt smykke til ørepiercinger og kan brukes til stort sett alle typer. Smykket er en lite stav med flat disk i bunnen og en kle i toppen. Den finnes i mange forskjellige designs.
 • Endeløs ring er som navnet antyder, en ring uten ende. Den åpnes og lukkes ved å presse innenfra og ut med f.eks. en kulepenn. En endeløs ring kalles også for en segment ring og den er ett av de mest populære smykkene på markedet.
 • Kulering er en ring som lukkes ved hjelp av en kule, som sitter i spenn mellom ringens ende. Den kalles også for captive bead ring eller bare CBR og har vært det fortrukne smykket i mange år.

Dette var noen av de populære designene, men det finnes mange andre alternativer. F.eks. bruker mange en neseskrue som smykke til deres piercing i øret. Av andre designs skal spesielt en industrial stav nevnes, selv om dette piercingsmykket utelukkende er designet og brukes til en industrial piercing.

Ørepistol og piercing

Mange får laget deres ørering med en ørepistol. Det lages typisk hos en gullsmed eller en meget useriøs piercer. Det skal på det kraftigste frarådes å få laget sine ørepiercinger med et slikt instrument. En ørepiercing kan ikke steriliseres, og du overfører derfor blodrester mellom hver kunde. Den lager også meget større skade på vevet end en alminnelig nål gjør og med ubehagelige konsekvenser til følge. Av de verste kan det nevnes dannelse av arr vev og gi en skjev piercing.
Hvis din piercer bruker en ørepistol er han ikke seriøs og du bør derfor gå din vei å finne en annen piercer.